Slechte wegen in Leuven

Vandaag weeral me ongelooflijk geërgerd aan de slechte voetpaden in Leuven. Onbegrijpelijk in een universiteitsstad en een stad waar toch redelijk veel toeristen komen. De hele tijd moet ik met de zoon zijn rolstoel op de achterste wielen rijden om de putten, hellingen en losse stenen te ontwijken. Echt, ik ben het zo beu dat ik beslist heb om met Burgemeester Tobback hierover te praten.

Ik ben niet aan mijn waagstuk toe, heb al verschillende malen met Dirk Robbeets gemaild maar tot nog toe zonder resultaat. Heb ook al een proces verbaal ingediend bij de politie omdat het zo gevaarlijk is, zonder resultaat. Ook via de ombudsdienst van de stad heb ik al verscheidene malen geprobeerd eveneens zonder resultaat.

Welnu, het eerste project van de Libelle vrouw van het jaar gaat uit naar de mobiliteit in Leuven. Gemakkelijke voetpaden, toegankelijke drempels en niet zoals de nieuwe drempels van 10 cm, enz.

Ik hou jullie op de hoogte van de vorderingen want uiteindelijk komt dit alle burgers ten goede. We zullen zien. Onlangs nog in Parijs geweest en in Londen, overal zie je dat voetpaden aangepast zijn met lage oversteek drempels, met rampen, mooie brede voetpaden die niet hellen of loszittende stenen bevatten. Er is nog heel veel werk aan de winkel in Leuven. Misschien toch een budget voorzien voor mobiliteit in Leuven?