OPBRENST van de mosselen : € 17.000

Ongelooflijk, dat is wat ik voelde toen ik dit bedrag las in mijn mailbox. Wat een bende muzikanten en vrienden kunnen doen. Ongelooflijk, wij zijn hier zo blij mee, echt waar.

Het was ook een superoptreden van de Mosselen. Het was niet alleen een optreden, neen, iedereen van onze leeftijdscategorie kwam wel iemand tegen die hij kende van vroeger, van de scouts, van de Chiro, van de sportclub of gewoon van het school of zijn dorp. Dat gegeven alleen al was zo schoon. Overal bleef je plakken en leek het wel een fuif van vroeger. In plaats van ‘De Mosselen in eigen nat’ had het ook ‘Sixteen again’ kunnen zijn. De ziekte van Duchenne brengt niet alleen een ongeziene warmte tussen onbekenden op gang, maar zorgt er ook voor dat mensen elkaar niet uit het oog verliezen, en dat doet me zoveel plezier. Ondanks de moeilijke ziekte van onze zoon, zien en voelen dat er zoveel mensen om ons geven, dat doet zoveel meer het grootste kado ter wereld. Bedankt allemaal voor zoveel genegenheid, dat had ik nooit verwacht toen ik met dit fonds begon, ik wou gewoon bewijzen dat ik wel iets kon organiseren zonder kosten en heel veel  opbrengst. Dat zovelen voor ons, vrijwillig, zouden klaarstaan, dat had ik zelfs in mijn stoute dromen niet kunnen hopen.177364_463664033684797_1023350340_o

Neen, de jongens met de ziekte van Duchenne kunnen gerust zijn, ze staan er niet alleen voor. Ondertussen is heel Leuven en omstreken al bekend met deze ziekte, en het houdt niet op. Er staat nog heel veel te komen dit jaar; een actie met Libelle die haar finale in Leuven kent op 14 juli; het galabal natuurlijk op 19/10 en misschien nog een feestje hier en daar, we zien wel.