De pluim

De zoon moest een opdracht maken voor het vak godsdienst. Een soort van spreekbeurt waar je iemand of een bepaalde organisatie een pluim geeft voor zijn verdienste. Nooit of nooit heeft mijn zoon me gezegd hoe hij denkt over het feit dat ik voor zijn ziekte een fonds heb opgericht, niet alleen voor hem maar ook voor alle andere jongens met Duchenne. Gisteren begon hij er plotseling over. Of ik het erg zou vinden om het onderwerp te zijn van zijn spreekbeurt? En of ik het erg zou vinden dat hij mij een pluim geeft? Ik geloofde mijn oren niet. Deze vraag bevestigde zoveel meer dan al het andere, dan al die andere pluimen die ik al gekregen heb. Want natuurlijk doe je het niet voor al die mooie woorden en pluimen. Je doet het maar voor 1 ding, en dat is voor hem. Mijn lieve zoon die altijd al heel erg waardeerde wat ik deed, dat heeft hij me wel al heel veel laten merken. Maar dat ene zinnetje veranderde toch wel heel veel in mijn hartje. En dat geeft me nu net weer heel veel energie. Dank u , leerkracht godsdienst, om mijn zoon zo’n mooie opdracht te geven.

Moest ik een pluim moeten geven aan iemand dan heb ik een ellenlange lijst eigenlijk, alle vrienden, collega’s, sympathisanten en familie die mij steeds helpen en die steeds voor mij klaarstaan, mijn broer en schoonzus die steeds alles doen voor het fonds, de leden van het LUF die altijd met de glimlach elk evenement zo goed bijstaan, mijn papa en schoonmama en schoonzus die zoveel begrijpen en er altijd zijn voor ons, mijn lieve man die al mijn slechte dagen en gevoelens steeds omzet in positieve dingen, mijn ongelooflijke dochter die haar broer steeds helpt maar vooral hem veel doet lachen, neef en nichtje van mijn zoon die ALTIJD aan hem denken, alle vriendinnen en vrienden van mijn zoon die hem het gevoel geven dat hij 1 van hen is, gewoon een jongen van de klas en een beste vriend MAAR vooral mijn zoon die zoveel moed heeft, zoveel kracht om gewoon te willen zijn. Daar heb ik respect voor. Dat is wilskracht hebben en nooit opgeven. Dat verdient een grote pluim.