Libelle vrouw zijn van 2012

Ja, het heeft toch wel heel veel voordelen: verkozen worden en een hele crew van Libelle achter je te hebben. En ze zijn geweldig. Libelle heeft zelfs een echte event manager aangesteld om mijn idee te lanceren. Ik hoop zo dat het heel goed lukt. Jimmy, een vriend des huizes, stuurde mij in 2011 een you tube filmpje over Lissabon waar gewone vrijwilligers 50.000 euro ingezameld hadden voor een kinderziekenhuis. Met brandende kaarsjes een ster maken en elk kaarsje laten aansteken door een voorbijganger. Ik vond dat ongelooflijk en maakte de Libelle redactie warm voor dit gebeuren. En ze stonden er allemaal als een blok achter. Ongelooflijk wat ze ondertussen allemaal al gedaan hebben. Ik wist allang dat je niets kan doen zonder de hulp van velen maar telkens weer maakt het me zo blij en geeft het me zoveel energie om er terug tegen aan te gaan en niet op te geven en niet bij de pakken te blijven zitten. En dus nu gaat het gebeuren. Je stuurt een sms-je LICHT naar 4321 en er gaat €1 naar het Rondoufonds voor Duchenne onderzoek. Al die lichtjes worden dan aangestoken op zaterdag 28/9 (ook dag van de klant in Leuven) op de Oude Markt in Leuven. We beginnen eraan om 17u met Burgemeester Tobback die het eerste lichtje mag aansteken en we eindigen om 20u met rector Torfs die de finale mag aansteken op het Libelle Podium. Mijn wens zijn 20.000 kaarsjes en ik hoop dat het zal lukken. Wij zijn er alvast klaar voor, ik hoop jullie ook want ik heb nog vele vrijwilligers nodig die de lichtjes mee willen aansteken. Maar ondertussen wil ik Libelle zo erg bedanken voor al die mooie artikels in het tijdschrift en al de lieve attenties en al de hulp.

Heel erg bedankt, Tom, Ditte, Karolien, Fabienne, Kim. Jullie zijn geweldig.