Lichtjes happening op de Oude Markt te Leuven – Libelle vrouw van het jaar 2013

Licht Happening vrouw van het jaar 2012 Libelle op de Oude markt te Leuven

Licht Happening vrouw van het jaar 2012 Libelle op de Oude markt te Leuven

Mede dankzij de hulp van Libelle’s evenementen planner Kim Haenen en de Stad Leuven en vele vrienden en familie van de familie Rondou – Ven werd het een echt succes afgelopen weekend. Dankzij de overwinning als Libelle vrouw van het jaar 2012, kon ik rekenen op de steun en hulp van Libelle om dit evenement en al deze media aandacht in het weekblad zelf en in de pers te realiseren. De bedoeling was de ziekte in de kijker te zetten enerzijds en anderzijds geld in te zamelen voor ons fonds. Het geld zamelden we in via SMS dankzij het Belgacom netwerk. Nog tot 31/10/2013 loopt deze actie en eenvoudig door het woordje LICHT te sms-en naar 4321. Belgacom stort ons dan €1 per bericht. Afgelopen zaterdag hebben we al deze sms-jes omgezet in een prachtig schouwspel van ‘nep’kaarsjes, eigenlijk electronische led-lampjes die toch ook een beetje gloeiden als kaarsjes. PRACHTIG.
Ook mochten we nog enkele cheques ontvangen van de VZW Oude Markt: opbrengst van hun kerst glijbaan in 2012: €4000 en van de muziekband ‘De Mosselen’ die de opbrengst schonken van hun reünie fuif in den Depot in februari 2013: € 17.000 en ook nog van de familie Middernacht die ipv sms-jes te versturen de idee hadden opgevat om taarten te verkopen. Per taart betaalde je €10 dus het equivalent van 10 kaarsjes. Opbrengst hiervan: €1.140. Samen met de €8000 kaarsjes brengt dit een totaal op van € 30.000.
1 van de onderzoekers van het stamcel instituut te Leuven bracht ons gisteren een bezoekje samen met zijn assistenten. Hij vindt het fantastisch want met dit geld zijn ze weer een stapje dichter bij een medicijn. Hij was dan ook superblij met deze opbrengst. Heel erg bedankt aan iedereen die heeft meegeholpen en ook aan onze peter Jeroen Meus die in de Ochtendschow van Peter van De Veire op MNM nog een oproep deed om te sms-en en die reclame maakt op de facebookpagina van dagelijkse kost om te sms-en.