De Mosselen in eigen nat

Mosselen_DepotWij stellen U met trots de wedergeboorte voor van “De Mosselen”.

De Mosselen (voorlopig) eenmalig herenigd ten voordele van het “Rondoufonds voor Duchenneonderzoek”.  Een benefietconcert dat zal doorgaan op zaterdag 02 februari 2013 in de onlangs gerenoveerde Leuvense concertzaal “Het Depot”. De Mosselen in eigen nat staat garant voor een avond vol ambiance en toffe muziek. 

Kaarten HIER te verkrijgen

De hele avond zal in het teken staan van het Rondoufonds voor Duchenneonderzoek..  Een fonds opgericht door de familie Rondou i.s.m. de KU Leuven op 24 november 2011.  Dit fonds werd opgericht binnen de KU Leuven met het oog op het bevorderen van de kennis van ziektemechanismen en het ontwikkelen van behandelingen voor de erfelijke spierziekte Duchenne spierdystrofie. Wereldwijd is dit de meest frequente spierziekte op kinderleeftijd. Helaas is de ziekte nog niet geneesbaar.

De Mosselen

Na hun roemrijke doortocht door de jaren ’90 en enkele overweldigende wereldtournees  bleek de split in het jaar 2004 onafwendbaar.  De nachtelijke uitspattingen van Charlie Charmant  en zijn definitieve overstap naar de Sorpions  zouden het einde betekenen van deze Vlaamse wereldgroep.Ook voor Freddy Fritura  was paradoxaal genoeg het vet van de soep. Hij trok samen met Dana Vinner naar Zuid-Afrika waar hij nog één bescheiden hit scoorde met “Wat as God ni een pinkie was ni”.  Harry Honda  ging op cruise-avontuur met kastrol Kelly Kamerwarmte, terwijl Gary Garagist  zijn bas aan de haak hing en zich overgaf aan vrouwelijk wild in postervorm.  Rond Mari Uhana  bleef het een tijdje wazig, maar zij besloot dan toch met Sylvain een mobiele shashlik snackbar te openen. Andre de coiffeuradviseur  schreef  in tussentijd enkele succesvolle biografieën over de haardos van Whitney Houston.Lars Capaldi  en Benny Befhaai vluchtten met de groepspot  naar de Caraïben en zouden aldaar een bescheiden DJ-collectief opgericht hebben . Ze draaien non-stop remixen van “Pinguin” en “Foute kerels op een vette beat”.  Door een duet met Charlie “als vriendschap liefde wordt” kwam Shirley Shine  terug in de spotlight op .  Stilaan groeide het idee van een vriendschappelijk wederzien.De Mosselen maakten een citytrip naar Sint-Idesbald. De optimale waardebeleving en zeelucht deden de rest. De eenmalige rëunie was een feit. 

Op 2 februari geven ze, hopelijk samen met u, het beste van zichzelf.